Heel vaak spelen sieraden een belangrijke rol.

Veel mensen dragen sieraden om status uit te stralen en te laten zien dat ze een goed en welvarend leven leiden zonder zorgen. Sieraden staan dus ergens voor en geven de mens een soort status en houding naar de andere mensen toe die deze sieraden waarnemen.

powerbead armbandMaar het gaat niet altijd om status.

Soms denken mensen te geloven dat sieraden ook een spirituele kracht kunnen geven. Zo hebben de indiers de budha sieraden uitgevonden en hebben ze beweerd dat deze sieraden de mens kan laten voorzien van speciale spirituele krachten. Sieraden budha kunnen wel door iedereen gedragen worden. Het is zo dat sieraden budha niet voor een specifieke doelgroep is.

De spirituele betekenis is voor iedereen anders, en kan elke drager voor zichzelf invullen – een beetje zoals dat het geval is met de populaire powerbead armbanden die een edelsteen bevatten die je moet helpen in je mentale éénwording of je stabiliteit.

U kunt sieraden budha aanschaffen als bijvoorbeeld een souvenir.

Ook kunt u sieraden budha aanschaffen zonder dat u het ziet als een souvenir, in dit geval kunt u de sieraden juist wel zien als iets dat u kunt genezen of u kunt de sieraden aanschaffen uit verschillende religieuse overwegingen. Men kan dus verschillende interpretaties geven aan de aanschaf van deze sieraden die u koopt.